Grinnell


Grinnell

През 1881 година Фредерик Гринел патентова първият ”чувствителен” автоматичен противопожарен спринклер. Принципът му на работа се основава на технологии, част от които се използват и днес в най-модерните спринклерни системи. Голяма част от прогреса в спринклерните технологии се дължи на постиженията на Гринел и други водещи имена в тази индустрия, които сега са част от Tyco Fire & Building Products. Днес компанията има клонове в цяла Европа с цел да предостави на клиентите си удобство и бързина при доставките и монтажа на оборудването. Всички продукти могат да се доставят директно от склад в много кратки срокове.

От самото си създаване Tyco Fire & Building Products е компания посветена на откриването на по-добри методи за защита на човека и неговата собственост, на по-икономични решения и непрекъснато подобряване надеждността на съществуващите вече спринклерните системи.

Tyco Fire & Building Products е световен лидер в производството на използващи вода пожарогасителни системи, като произвежда повече от 30 милиона спринклерни глави годишно. Компанията непрекъснато разширява сферата от продукти и услуги за ефективна противопожарна защита, които предоставя на своите клиенти и партньори за жилищни, индустриални, търговски и други сгради. Освен обширната гама от спринклерни глави компанията произвежда алармени и други вентили, клапани, фитинги както и много други продукти свързани с изграждането на ефективна водна пожарогасителна система.
Продуктите на фирмата могат да бъдат сглобени, обработени и модифицирани по начин който най-точно съответствува на изискванията на клиента. Фирмата подпомага партньорите си в намиране на сигурно и ефективно решение за използване на произведените от Tyco Fire & Building Products изделия. На разположение на клиентите и партньорите е център за техническа подръжка и консултации, както и ежегодно организирани технически курсове и обучения за инсталиране и поддръжка на продуктите на Tyco Fire & Building Products.

ПРОТЕХ  AД е сертифициран партньор на Tyco Fire & Building Products от 1998 година.