Последни новини


Понеделник 10 Декември, 2018
Коледна ваканция
Работно време

 

Уважаеми клиенти и партньори,


Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници бихме искали  да  Ви  уведомим,  че офисът и складът на фирмата ни ще бъдат затворени за Коледна ваканция в периода от 22.12.2018 г. до 02.01.2019 г. включително.

Ще се радваме да Ви обслужваме отново на 03.01.2019 г.


Последен работен ден за приемане на поръчки за изпълнение през 2018 г. - 20.12.2018 г.


Протех АД Ви благодари за успешното партньорство през изтеклата 2018 година и Ви пожелава Весела Коледа и Щастлива Нова Година!


Четвъртък 12 Април, 2018
Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens България, Протех АД, Геце Гмбх и 3М България ЕООД
Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens България, Протех АД, Геце Гмбх и 3М България ЕООД

По инициатива на компания Протех АД направление Сградни технологии на Siemens България съвместно с Геце Гмбх и 3М България ЕООД организира семинар на тема „Газови пожарогасителни системи, пожароизвестяване и димоотвеждане”. Събитието се проведе на 12 април в София и беше в партньорство и с представители на регионалната КИИП секция.

 

Програмата на семинара се състоеше  от две части. Първата от тях беше открита от Виктор Кирилов – управител на Протех АД. В свои презентации  инж. Красимир Кръстев от направление Сградни технологии на Siemens България и инж. Желко Дамянович от Siemens Австрия представиха  новостите и преимуществата на системите за газово пожарогасене Sinorix, в частност Sinorix 1230, базирана на химическия агент Novec™ от 3M™. В следващата презентация лекторът на 3М Раду Чионтеску  акцентира върху характеристиките и ползите от използването на безопасния и екологичен пожарогасителен агент 3M™ Novec™ 1230. Участниците в семинара станаха свидетели на кратка демонстрация на свойствата на Novec™, с помощта на който за секунди бяха загасени пламъчета от горящи свещи.

 

Във втората част на семинара инж. Красимир Кръстев запозна гостите с технологичните новости при системите за пожароизвестяване на направление Сградни технологии на Siemens. Беше акцентирано върху системите  CerberusTM PRO и CerberusTM FIT - интелигентно решение за пожароизвестяване на малки до средни обекти.
Антон Дончев от Геце Гмбх презентира високотехнологичното продуктово портфолио на компанията и в частност системите за отвеждане на дим и топлина.

 

Семинарът предизвика изключителен интерес сред специалистите в бранша.


Сряда 18 Октомври, 2017
Сградната автоматизация в София Ринг Мол отличена за референтен проект
Системата е реализирана от направление "Сградни технологии" на Siemens България и партньорите им от Ню Систем и Протех.

Понеделник 15 Май, 2017
Протех АД успешно приключи инсталацията на слаботкови системи в Sofia South Ring Mall
Партньорство със Сименс България и Ню Систем

 

Протех АД прокетира, достави и инсталира пожароизвестителна система, 36 броя пожарогасителни системи, система за контрол на достъп и система за видео наблюдение в South Ring Mall. Всички системи са производство на фирма Siemens. Беше направена и успешна интеграция с BMS на обекта в партньорство с фирма Ню Систем.

 

https://www.youtube.com/watch?v=65qdtw2I5O0


Понеделник 25 Юли, 2016
Протех АД успешно премина сертификационен KNX курс
Протех АД успешно премина сертификационен KNX курс

Вторник 01 Юли, 2014
Siemens
Siemens
Нови комбинирани СОТ детектори от Siemens

Siemens представи нови комбинирани СОТ детектори PDM-IXx12/T и PDM-IXx18/T от серията Magic. Те комбинират пасивна инфрачервена (PIR) и микровълнова (MW) технологии с цел точна преценка за движение в зоната им на детекция. Вложените алгоритми анализират относителната сила на IR и MW сигналите, получени от обекта, за да се извърши бързо и коректно разпознаване на движение. Детекторите са подходящи както за жилищни, така и за обществени сгради, като работят надеждно дори и при тежки условия - например в стаи с бързи и екстремни температурни амплитуди, които могат да предизвикат фалшиви аларми. Благодарение на предварително конфигурираните EOL резистори детекторите могат да се използват със СОТ панелите на Siemens SPC и Sintony, както и към СОТ панели на други производитело без допускане на грешки.

 

За повече информация: https://www.cee.siemens.com/web/bulgaria/bg/corporate/portal/produkti/IBT/news/Pages/Dual%20motion%20detectors_PIR_MW.aspx

 


Петък 29 Ноември, 2013
Nedap
Nedap бе избран за доставчик на RFID системи за електронна инвентаризация в обектите на Adler.

Една от най – големите вериги за облекла и аксесоари в Германия, Adler Modemärkte AG, избра да въведе RFID системите Store !D на Nedap във всичките си 170 магазина. Изпълнението на проекта е планирано да започне в края на 2013 г. и да завърши до края на 2014 г. Според изчисленията компанията трябва да е възвърнала направената инвестиция до края на 2015 г. Това се дължи на факта, че използването на RFID системите ще доведе до по – добре управление на наличностите в склада и по рафтовете, позволявайки на персонала да обръща по – голямо внимание на клиентите, което да доведе до увеличаване на продажбите.